Bel ons: 070 406 48 81
LET OP! Het whatsapp nummer is niet meer in gebruik. Wij zijn bereikbaar via ons 070 nummer en e-mail.
podotherapie@yvesdenhaag.nl
Laan Copes van Cattenburch 105, 2585EX Den Haag

Morbus sever bij kinderen

Morbus Sever, oftewel apophysitis calcaneï, is een veelvoorkomende blessure die vooral voorkomt bij actieve kinderen tussen de leeftijd van 8 en 15 jaar. Het is een aandoening waarbij er sprake is van ontsteking of irritatie van de groeischijf van de calcaneus. Dit type blessure wordt vaak veroorzaakt door overmatige druk op de hiel, met name tijdens sportieve activiteiten die veel springen of rennen vereisen, zoals hockey, voetbal, volleybal of basketbal. Symptomen van Morbus Sever zijn pijn, zwelling en gevoeligheid aan de achterkant van de hiel, vooral tijdens het lopen, rennen of springen. Rust, koude kompressen, podotherapie/fysiotherapie en het verminderen van de activiteiten die de blessure veroorzaken, zijn vaak effectieve behandelingen voor deze blessure.

Lees meer

Achillespeesklachten

Heb je pijn aan je achillespees en ervaar je pijn of stijfheid na rust dan kan het zijn dat je jouw achillespees hebt overbelast.

 

Achillespees klachten ontstaan vaak als gevolg van een tijdelijke of langdurige overbelasting, met name bij sporters. Tijdens deze overbelasting is er sprake van een te grote spanning op de achillespees waardoor deze geïrriteerd raakt en zelfs kan gaan ontsteken. Pijnklachten die optreden kunnen vaak een zeurende en trekkende pijn veroorzaken aan de achterzijde van het onderbeen rondom de hiel.

Lees meer

Nieuw seizoen, nieuwe collectie!

De populairste modellen van zomer 2018 zijn instappers, sneakers en slingbacks. Zwart, wit en een uitgebreid palet aan grijstinten blijven, net als metallic kleuren en glansmaterialen. We zien ze in een zachtere variant zoals lurex, lamé en krakelee. Nieuwe kleuren als naturel, babyblauw, poeder, zachtroze en mauve geven een echt voorjaarsgevoel. We hebben zin in de zomer!

Lees meer

Tips voor een goede voetverzorging

Blog van onze podotherapeut: R.H. (Romy) van Heeswijck 

Tips voor een goede voetverzorging

Het is natuurlijk heerlijk om jezelf af en toe te laten verwennen met een pedicure, een mooi gellakje of een heerlijke voetmassage. Maar wat kun je zelf thuis doen om je voeten netjes te verzorgen?  In onze praktijk krijgen wij regelmatig vragen over goede voetverzorging. In deze blog dus een aantal eenvoudige voetverzorging adviezen voor thuis. Haal de slippers en sandaaltjes maar uit de kast want het zomerweer is begonnen!

Lees meer

Wat is hielspoor?

Blog van onze podotherapeut: R.H. (Romy) van Heeswijck

 Wat is hielspoor en hoe kom je er vanaf? Als mensen last hebben van pijn onder de hiel wordt al snel gesproken over hielspoor. Medisch gezien is dit niet altijd helemaal juist: Een hielspoor is een verkalking onder de hiel, bij de aanhechting van de pees die naar de voorvoet loopt. Als er tijdens lopen continu teveel rek op de onderste pees wordt gezet gaat het bot uiteindelijk een kalkafzetting aanmaken. Dit noemen we in de volksmond hielspoor. Deze verkalking is alleen waarneembaar op röntgen foto’s of met een echo. Deze verkalking hoeft lang niet altijd de hielpijn te veroorzaken. In veel gevallen wordt er onterecht gesproken over hielspoor terwijl er vaak een peesplaatontsteking aanwezig is. Of wel fasciitis plantaris. Een peesplaatontsteking waarmee te lang wordt doorgelopen kan uiteindelijk resulteren in een hielspoor.

Lees meer

Hallux valgus

Blog van onze podotherapeut: R.H. (Romy) van Heeswijck

Hallux valgus

 Wat is een hallux valgus?

Een hallux valgus wil eigenlijk zeggen dat de grote teen (de hallux) niet meer recht staat. De grote steen staat in een scheefstand naar binnen waardoor en aan de binnenzijde van de voet een vervelende bobbel ontstaat. In ernstige gevallen staat de nagel van de teen naar binnen gedraaid.

Lees meer

Nieuw jaar, nieuwe zorgverzekering

Blog zorgverzekering: Mara van Heeswijck 

Het is weer tijd voor….

Het uitkiezen van je zorgverzekering

Het einde van het jaar is in zicht, tijd op de balans op te maken. De feestdagen komen eraan! Maar voor we lekker van deze dagen gaan genieten is het belangrijk om je zorgverzekering nog even door te lichten. Wat gebruik je? En wat juist niet? Bijna alle premies van de verzekeraars zijn inmiddels bekend. Het loont om ieder jaar weer eens naar je polis te kijken. Betaal je niet te veel? En misschien wel het meest belangrijk: ben je voor de zorg verzekerd die je nodig hebt?

Lees meer

De diabetische voet

Blog van onze podotherapeut: R.H. (Romy) van Heeswijck 

De diabetische voet,

Op het moment ben ik (Romy van Heeswijck, podotherapeut) de 2 jaar durende post HBO opleiding tot diabetes podotherapeut aan het volgen. Het leek me daarom leuk om een blog te schrijven over de diabetische voet. Mensen met diabetes hebben een grotere kans op problemen aan hun voeten dan mensen zonder diabetes. Een op de vier patiënten krijgt te maken met voetklachten. Het is voor deze groep dus belangrijk om regelmatig bij de podotherapeut te komen. Om uit te leggen hoe dit komt zal ik eerst even in een notendop vertellen wat diabetes is.

Lees meer