Yves Schoenen en Podotherapie AVG klaar!

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn, en je zult er misschien al het een en ander over gelezen hebben; de AVG wetgeving. Maar wat betekent het nu eigenlijk en hoe worden jouw gegevens verwerkt?

Wat is de AVG
Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing in de hele Europese Unie. Iedere ondernemer/zorgverlener zal hierdoor bewuster om moeten gaan met privacy gevoelige informatie.

Privacy binnen Yves Podotherapie
De AVG zorgt dat wij als ondernemer/zorgverlener meer verplichtingen hebben bij het verwerken van jouw persoonsgegevens. Het legt de nadruk op de verantwoordelijkheid dat wij ons houden aan de nieuwe wet omtrent deze privacy veiligheid. Doordat wij jouw gegevens verwerken om een goed behandelplan te starten, hebben wij je persoonsgegevens (denk aan NAW-gegevens, telefoonnummers, e-mail adres, BSN-nummer) goed beveiligd opgeslagen. ‘Ons elektronisch patiëntendossier “Intramed” voldoet aan alle richtlijnen en veiligheidseisen!’

Wat betekent dit voor jou als patiënt?
In principe verandert er binnen Yves Schoenen en Podotherapie vrij weinig. Jouw gegevens staan veilig in ons systeem en worden vertrouwelijk behandeld. Wat wel goed is om te weten is het volgende:

  1. Je hebt recht op inzage van jouw gegevens.
  2. Je hebt het recht je gegevens te wijzigen.
  3. Je hebt het recht de gegevens te laten verwijderen.
  4. Jouw gegevens worden alleen vrijgegeven nadat jij als patiënt hiervoor zelf toestemming hebt gegeven.

Mocht je nog vragen hebben omtrent de nieuwe privacy wetgeving en hoe wij met jouw gegevens omgaan. Loop gerust even binnen! Of neem telefonisch contact op.