Nieuw jaar, nieuwe zorgverzekering

Blog zorgverzekering: Mara van Heeswijck 

Het is weer tijd voor….

Het uitkiezen van je zorgverzekering

Het einde van het jaar is in zicht, tijd op de balans op te maken. De feestdagen komen eraan! Maar voor we lekker van deze dagen gaan genieten is het belangrijk om je zorgverzekering nog even door te lichten. Wat gebruik je? En wat juist niet? Bijna alle premies van de verzekeraars zijn inmiddels bekend. Het loont om ieder jaar weer eens naar je polis te kijken. Betaal je niet te veel? En misschien wel het meest belangrijk: ben je voor de zorg verzekerd die je nodig hebt?

De basisverzekering De basis is verplicht voor iedereen. Je kunt hier echter kiezen uit twee verschillende opties. De naturapolis of een restitutiepolis. Het belangrijkste verschil: bij een naturapolis kun je alleen terecht bij gecontracteerde zorgverleners, dus bij een arts of specialist die gecontracteerd is door jouw zorgverzekeraar. Ga je dus bijvoorbeeld naar een ziekenhuis dat niet gecontacteerd is kan het zijn dat je maar een deel van de kosten vergoed krijg. Een naturapolis is doorgaans goedkoper dan een restitutiepolis. Ga vooraf na wat jij belangrijk vind en of de zorgverleners bij jouw in de buurt gecontracteerd zijn en baseer je keuze hierop.

Aanvullende modules Podotherapie, fysiotherapie, brillen, contactlenzen en anticonceptie enz. vallen onder het aanvullende pakket. Denk je het komende jaar gebruik te willen maken van deze zorg kan het lonen je dus aanvullend te verzekeren. De bedragen verschillen per verzekering. Weet je dus nu al dat je bijvoorbeeld komend jaar naar de podotherapeut wilt of draag je bijvoorbeeld een bril? Kijk dan even welke verzekering het beste aansluit bij jouw specifieke zorgwensen.

Succes met het samenstellen van je zorgpakket en fijne feestdagen!