Bel ons: 070 406 48 81
WhatsApp ons: 06 297 635 77
podotherapie@yvesdenhaag.nl
Laan Copes van Cattenburch 105, 2585EX Den Haag

Veel gestelde vragen

Wat is podotherapie?

Podotherapie stamt af van het Griekse woord “podos” wat voet betekent. Simpel vertaald betekent podotherapie dus eigenlijk voettherapie. Je voeten moet je zien als de basis van een goede houding en de manier waarop je beweegt. Een scheefstand of een disfunctioneren in de voeten kan pijnen veroorzaken en/of resulteren in andere lichamelijke klachten. De podotherapeut behandelt deze lichamelijke klachten voortvloeiend uit problemen van de voet. Ook behandelen zij huid- en nagelaandoeningen en geven zij preventieve adviezen en schoenadvies.

Wat is het verschil tussen een podotherapeut en een podoloog?

Een podotherapeut is een door het ministerie van VWS wettelijk erkende en beschermde titel. Een podotherapeut staat genoteerd in de Wet BIG, artikel 34. Een podotherapeut is gegarandeerd in het bezit van een HBO- bachelordegree verkregen na het volgen van een 4 jarige HBO opleiding. De titel podoloog, (register)podoloog, podo-posturaaltherapeut of podokinesioloog is niet wettelijk erkend door het ministerie van VWS, het wordt een vrij beroep genoemd wat betekend dat iedereen deze titel mag dragen. Vaak hebben deze beroepsbeoefenaren een gedegen opleiding of cursus gevolgd. Echter, het kan ook voorkomen dat iemand die in een schoenwinkel werkt, zonder veel kennis zich podoloog noemt. Een podotherapeut wordt vergoed vanuit het aanvullende pakket van uw zorgverzekering. Een podoloog vaak niet.

Krijg ik mijn podotherapeutische zooltjes of op maat gemaakte zooltjes vergoed?

Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Kijk onder het kopje podotherapie vergoedingen voor uw persoonlijke vergoeding. Als u vragen heeft over de vergoedingen kunt u telefonisch contact opnemen (070 406 48 81) of mailen naar podotherapie@yvesdenhaag.nl Wij kijken dan voor u na wat u vergoed krijgt.

Zijn de schoenen van Yves Schoenen en Podotherapie geschikt voor mijn eigen zooltjes?

In de winkel vind je de gehele collectie van Van Asperen schoenen. Yves & Van Asperen zijn sinds september 2017 een samenwerking aan gegaan. Tachtig procent van de collectie in de winkel is geschikt voor een podotherapeutische zool of een zooltje van bijvoorbeeld een podoloog. Daarnaast voldoen alle schoenen aan de eisen van de podotherapeut. Elke schoen is voorzien van een stevig contrefort, cambreur en een juist buigpunt. U kunt het beste uw eigen zooltjes meenemen bij het passen van nieuwe schoenen. Je kunt de collectie ook online bekijken op www.vanasperenschoenen.nl.

Wat is het bezoekadres van de praktijk in Den Haag?

Yves Schoenen en Podotherapie is gelegen aan de Kneuterdijk 4 in Den Haag. De schoenenwinkel Van Asperen en en podotherapiepraktijk Yves zijn gevestigd in hetzelfde pand.

Heb ik een verwijzing nodig van mijn huisarts? 

Podotherapie is direct toegankelijk, een verwijzing is dus niet noodzakelijk. In sommige gevallen is het toch raadzaam eerst uw huisarts te zien. Onder het kopje podotherapie DTP vind u meer informatie.

Kan ik bij Yves schoenen en podotherapie ook een afspraak maken voor mijn kind?

Jazeker, wij behandelen in onze praktijk voor podotherapie zowel volwassen als kinderen.

Mijn kind staat naar binnen gedraaid, heeft mijn kind nu zooltjes nodig?

Kom vrijblijvend even binnenlopen in de winkel. Wij kunnen meestal gemakkelijk beoordelen of we bij kindjes de voetjes moeten corrigeren of niet.

Ik weet niet goed welke schoenmaat ik heb/mijn kind heeft.

Kom vrijblijvend even binnenlopen in onze schoenenwinkel, wij meten uw schoenmaat voor u op.

Ik heb last van een Halux Valgus wat kan ik hieraan doen?

U kunt langskomen in onze podotherapiepraktijk. Er zijn manieren om een Halux Valgus te remmen. Daarnaast is het belangrijk dat u zo min mogelijk druk krijgt vanuit de schoen. Let erop dat er geen naadjes en stiksels lopen ter hoogte van de Halux (grote teen).

Kan ik in de winkel ook losse steunzooltjes kopen?

Het is alleen mogelijk steunzolen op maat te laten maken. Hier gaat een uitgebreid onderzoek aan vooraf. Daarnaast wordt het bij de meeste aanvullende zorgverzekeringen geheel of gedeeltelijk vergoed.

Kan ik steunzolen ook online bestellen?

U kunt een tweede paar zolen online bestellen. Een eerste paar moet door onze podotherapeut met een 3D scan worden aangemeten.

Ik wil graag zooltjes voor tijdens het sporten kan dat?

Ja dat kan. U kunt in de praktijk zolen aan laten meten voor tijdens het sporten. In overleg met u wordt er gekeken welke mogelijkheden er zijn voor bepaalde typen sport. Bespreek u wensen met onze therapeut.

Kan bij Yves podotherapie ook terecht voor een diabetes screening?

Ja dat kan. Podotherapeut R.H. van Heeswijck is zelfs de enige gespecialiseerde diabetes podotherapeut in de regio. Voetbehandelingen die niet meer bij een medisch pedicure terecht kunnen worden ook geplaatst in onze praktijk. Wij werken samen met verschillende huisartsen en specialisten in de buurt.

Mijn steunzolen zitten nog goed, maar het afdeklaagje is versleten. Kunnen jullie dit maken?

Ja dat kan. Wij kunnen u steunzooltjes opnieuw afdekken met leer of een kunststof afdekmateriaal naar keuze. Dit kan meestal terwijl u wacht met een lekker kopje koffie.