Bel ons: 070 406 48 81
LET OP! Het whatsapp nummer is niet meer in gebruik. Wij zijn bereikbaar via ons 070 nummer en e-mail.
podotherapie@yvesdenhaag.nl
Laan Copes van Cattenburch 105, 2585EX Den Haag

Verschil podotherapie en podologie

Podotherapeut of Podoloog?

Wij krijgen vaak de vraag wat nu eigenlijk het verschil is tussen podotherapie en podologie?

Beide beroepen, zowel de podotherapeut als de podoloog, houden zich bezig met de voeten en het bewegingsapparaat. Beiden maken zooltjes en beiden houden zich bezig met het looppatroon van de patiënt. Tijdens een eerste indruk zou je dus zeggen dat er weinig verschil is tussen podotherapie en podologie.

Maar waar zit het verschil dan wel in? Het verschil tussen de podotherapeut en podoloog zit hem namelijk in de opleiding. Podotherapie is een vierjarige erkende HBO opleiding en een door het VWS erkende beschermde titel. Daar waar podologie een aaneenschakeling is van losse studiedelen, die los van elkaar behaald kunnen worden. In principe kan iedereen die iets met voeten te maken heeft zich podoloog noemen. In de praktijk zien we wel vaak dat podologen een gedegen opleiding hebben gevolgd, echter dit is geen garantie. Podotherapeut daarentegen is dus een beschermde titel en mag alleen gebruikt worden indien de studie podotherapie, Bachelor of Health, binnen de gestelde termijn is behaald. Een podotherapeut staat genoteerd in de Wet BIG, artikel 34.

Alle podotherapeuten worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Daarnaast mogen diabetes patienten alleen worden gescreend door een podotherapeut en dus niet door een podoloog.

In de praktijk Yves podotherapie werken wij uitsluitend met een podotherapeut. In onze winkel kunt u vrijblijvend schoenadvies krijgen van een van onze schoenadviseurs. Wilt u graag dat de podotherapeut meekijkt, laat ons dan even iets weten.